Borstschild Tepelkussentjes?

Borstschild Tepelkussentjes?

Baal je er ook zo van dat jouw borstschild tijdens het kolven steeds ongemakkelijker gaat zitten? Dat het lijkt alsof je tepel in de tunnel schuurt? Dat overkwam Tu-Hien Le ook en ze ontwikkelde een geniale oplossing: BeauGen Nipple Cushions >

 

Dat vrouwenborsten en tepels in verschillende maten komen, daar zijn we het ondertussen wel over eens. De meeste moeders die borstvoeding geven en kolven zijn vaak ook wel goed geïnformeerd dat ze een passend borstschild bij hun kolf moeten hebben.

 

Een borstschild is als een schoen; past ze niet dan kom je er niet zo snel op weg... Buiten het feit dat het kolven dan extra veel tijd kost, is het nog pijnlijk ook. Te veel tepelhof schiet tijdens het kolven in de tunnel op en neer. Uiteindelijk blijf je met een pijnlijke rode rand op je tepelhof zitten en de borst voelt helemaal niet leeg aan.

Sommige moeders vinden vanaf de aanschaf van hun kolf geen passende maat borstschild en anderen ervaren dat het borstschild de eerste tijd na de bevalling prima paste en nu niet meer. Hoe kan dat?

Wanneer de huid van de borst soepeler wordt, kan er meer rek op de huid gezet worden. Dat kan als vraag en aanbod van de moedermelk in overeenstemming is geraakt na een bepaalde tijd maar ook in de kleine tijdsduur dat je aan het kolven bent. De borst raakt leger en de huid meer soepel. Met een te groot borstschild kan de huid nu flink op en neer schuiven in de tunnel van jouw borstschild.

 

Terug naar BeauGen tepelkussentjes...

De BeauGen tepelkussentjes zijn gemaakt van 1mm dik thermoplastisch elastomeer. Het lijkt op een slap hoesje in de vorm van een borstschild. Het hoesje leg je in jouw borstschild en druk je flink aan. Wanneer je nu gaat kolven, fungeren de hoesjes als een barrière tussen de huid en het harde schild. Zachte tepelkussentjes die door de structuur van het materiaal ervoor zorgen dat je niet telkens op en neer schuurt door de tunnel van het borstschild. Meer comfort tijdens het kolven van jouw kostbare moedermelk.

Lukt het niet om het tepelkussentje in jouw borstschild te plaatsen? Je kunt het BeauGen tepelkussen ook direct op de borst plaatsen.

 

De tepelkussentjes passen in de meeste harde borstschilden met een maat tussen de 21mm en 27mm. Wanneer je een tussenin maat hebt dan adviseert BeauGen het grotere maat schild te gebruiken omdat het tepelkussentje ook nog wat ruimte inneemt.

koop beaugen tepelkussen

 

 

KLIK HIER VOOR EXTRA BEAUGEN VIDEO'S

 

Hoe lang gaan de tepelkussens mee?

We raden aan om de tepelkussens elke 2-8 weken te vervangen, afhankelijk van de frequentie en duur van elke afkolfsessie. Als je de kussens regelmatig vervangt, zul je het meeste rendement uit elke afkolfsessie halen.

Houd er rekening mee dat de levensduur van de kussens voor elke moeder varieert op basis van verschillende factoren, waaronder: gebruiksfrequentie, verzorging van kussens en de duur van de afkolfsessie. Let op tekenen van slijtage, zoals uitdunnen of scheuren, want dan weet je dat het tijd is om uw kussens te vervangen.

 

Hoe moet je de tepelkussens wassen en ontsmetten?

Was met een zachte afwasmiddel of handzeep en spoel af onder warm water. Omdat het materiaal zo zacht en rekbaar is, kunnen de kussens door blootstelling aan hoge temperaturen sneller scheuren. Steriliseer de tepelkussens niet met kokend water of stoom.

 

Hoeveel millimeter verkleinen de tepelkussen?

De tepelkussen zijn aan beide zijden 1 mm dik, dus kussens verkleinen de grootte ven het schild met ongeveer 2mm.  

 

De tepelkussens passen niet om mijn tepels en zijn wat krap. Is er een manier om ze uit te rekken?

Ja! Je kunt de tepelkussens "trainen" om zich aan te passen aan de grootte en vorm van je borstschild door ze rond de buitenkant van je borstschild uit te spannen.

Als je een borstschild hebt waardoor je de kussens niet overheen kunt spannen dan raden we aan om je kussens bijvoorbeeld rond een plakstift te trainen.

Als je dit een uur of langer doet, zal het materiaal van de kussens ontspannen.

Koop Beaugen

tepelkussens oprekken en spannen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »