Steriliseren & Reinigen

 

Het materiaal en eigenschappen van verschillende soorten plastics in borstkolfonderdelen en babyflessen bepaald hoe je ze kunt wassen en desinfecteren.

De meeste afkolfsets bestaan uit de volgende soorten plastics:

  • PP (harde onderdelen en fles) en silicone (ventiel, diafragma en luchtslang).
  • Sommige kolfsets hebben onderdelen die van Tritan zijn gemaakt. Tritan is te herkennen als een kleurloos, doorzichtig en transparant materiaal wat er uit ziet als glas.

 

We adviseren je Tritan onderdelen alleen te wassen, heet na te spoelen en op 90°C te desinfecteren. Als Tritan onderdelen gedurende langere tijd hoger dan 100°C wordt verwarmd, heb je kans op vervorming en snelle slijtage die niet onder garantie valt.

PP, PA en PPSU onderdelen kan je wassen en daarna op minimaal 100°C uitkoken of stomen.

 

Algemeen: alleen onderdelen die met moedermelk in aanraking zijn geweest dienen gesteriliseerd te worden. Alle andere onderdelen, mag je huishoudelijk reinigenZorg ervoor dat klephuizen/membranen en ventielen van het borstschild worden gehaald.

 

  • Spoel de onderdelen af met koud water om eiwitresten te verwijderen.
  • Was onderdelen daarna af met een handsopje om vetresten te verwijderen
  • Steriliseer de onderdelen.

NB: kalkafzetting op kleppen, membranen en ventielen zorgen voor een slecht vacuum! Gebruik een scheutje huishoudazijn in het water waarin je steriliseert om kalkafzetting te voorkomen.

Bij droge (UVC) sterilisatie, spoel je alle onderdelen eerst met koud, daarna heet water en droog je ze af.

Wanneer je een pan gebruikt om onderdelen te steriliseren, zorg er dan voor dat de onderdelen niet klem liggen tegen de wand van de pan. De wand van de pan kan warmer worden dan 100 graden en je spullen kunnen smelten.

Zachte onderdelen steriliseer je, in water of met stoom, niet langer dan 3 minuten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »