Borstvoeding Thee

 

Thee... voor de borstvoeding mama. Al jaren gebruiken moeders kruiden in borstvoedingsthee om de melkproductie te ondersteunen.

Wil je opzoeken welke kruiden of medicatie samengaan met borstvoeding? Bezoek dan de website van E-Lactancia

Borstvoedingsthee is ontspannend, verwarmend, helend én tijd voor jezelf.

Het gebruik van kruiden om de melkproductie te stimuleren dateert van vele eeuwen geleden en is wijdverspreid over verschillende culturen. Historisch gezien hebben vrouwen over de hele wereld verschillende kruiden en voedingsmiddelen gebruikt in een poging om hun melkproductie te bevorderen of om andere aspecten van borstvoeding te ondersteunen.

In veel traditionele geneeskundige systemen, zoals de traditionele Chinese geneeskunde, Ayurveda uit India, en in inheemse culturen over de hele wereld, worden kruiden al lang gebruikt als onderdeel van de behandeling voor verschillende gezondheidsproblemen, waaronder problemen met de borstvoeding. Kruiden worden vaak gebruikt vanwege hun veronderstelde galactagogue (melkbevorderende) eigenschappen.

Hoewel sommige van deze traditionele praktijken tegenwoordig nog steeds worden toegepast, is het belangrijk op te merken dat niet alle kruiden veilig of effectief zijn. Het is altijd het beste om advies in te winnen bij een gekwalificeerde zorgverlener voordat je nieuwe kruiden of supplementen gebruikt tijdens de borstvoedingsperiode.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »