Ardo Alyssa - Ardo Calypso borstkolf review

Ardo Alyssa - Ardo Calypso borstkolf review

De Ardo kolf kenden we al als een kolf die heel goed te personaliseren is. Doordat je niet alleen het vacuum (de kracht) van de motor kunt instellen maar ook de snelheid, kan je heel precies inspelen op jouw eigen melkstroom en heel effectief kolven. De nieuwe Ardo Alyssa doet er nog een schepje bovenop en komt met een aantal stevige vernieuwingen ten opzichte van Ardo Calypso.

Een manier om je melkproductie te verhogen is om te powerkolven of clusterkolven. Door vaak en kort te stimuleren, boots je het zuig/drinkgedrag van je kindje na wanneer de baby tijdens bijvoorbeeld regeldagen aan jouw lichaam laat weten dat het meer melk moet maken.

Er zijn allerlei technieken om te powerpumpen maar er was nog nooit een kolf die een automatisch powerpumpprogramma had. Tot nu: ken jij Ardo Alyssa al?

 

Ardo Alyssa banner

 

De Ardo kolf kende we al als een kolf die heel goed te personaliseren is. Doordat je niet alleen het vacuum (de kracht) van de motor kunt instellen maar ook de snelheid, kan je heel precies inspelen op jouw eigen melkstroom en heel effectief kolven. Niet alle moeders hebben een zelfde toeschietreflex. Sommigen hebben een hele constante melkstroom en kunnen op een traag ritme kolven en anderen hebben meer simulatie nodig per minuut om de melkstroom op gang te houden (meer info over TSR lees je hier). Door de snelheid van het aantal zuigingen per minuut aan te passen, is de kolf dus écht op jouw persoonlijke voorkeur ingesteld.

 

De nieuwe Ardo Alyssa doet er nog een schepje bovenop en komt met een aantal stevige vernieuwingen ten opzichte van Ardo Calypso:

 

Ardo Alyssa heeft een zeer krachtige motor om dubbelzijdig te kolven en werkt op een oplaadbare accu. Onderweg of thuis ben je niet meer afhankelijk van een stopcontact.

 

Heel fijn is de geheugenfunctie zodat je niet meer telkens opnieuw hoeft in te stellen.

Ardo Alyssa geheugenfunctie

 

Alyssa is ook voorgeprogrammeerd om op de wat mindere dagen je melkproductie te verhogen; gebruik het powerpumpprogramma om je melkproductie op te voeren. Ardo Alyssa is de eerste borstkolf ter wereld met automatische powerpumping programma. Uiteraard kan je de vacuüm- en cyclusinstellingen op elk moment aanpassen naar je eigen persoonlijke behoeften.

Ardo Alyssa powerpumping

Zoals we gewend zijn van Ardo kan je het vacuum (8 niveau’s) én de snelheid (8 niveau’s) bij Alyssa ook apart bedienen en heeft de kolfset een gesloten systeem.

 

Last but not least: Alyssa is via bluetooth te verbinden aan de MyArdo app. Met deze app kan je de kolf ook makkelijk bedienen, vacuum en ritme aanpassen, instellingen opslaan of powerkolven. De MyArdo app is geschikt voor iOS en Android. De app geeft belangrijke informatie over de functies van de borstkolf en handige tips over het afkolven.

MyArdo app

Ardo biedt borstschilden in maat 22, 26, 28, 31 en 36mm. Met silicone borstschildverkleiners is het mogelijk om te verkleinen naar 15, 17, 18 of 19mm.

 

Is Ardo Calypso iets voor je of kies je voor Ardo Alyssa? In onderstaand overzicht kan je beide modellen vergelijken. Krijg je vergoeding voor een kolf of lactatiekundige zorg via je zorgverzekering? Neem contact met ons op zodat je een mooie prijs voor je Ardo kolf betaalt.

 

review vergelijk ardo calypso en alyssa

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »