Borstschilden

Maat borstschild

Sommige moeders kolven prima met een standaard borstschild maar sommigen hebben een grotere of kleinere maat nodig. Hoe weet je of je die nodig hebt? 

Het deel van het borstschild wat de maat bepaalt, is de breedte van de tunnel. Als je aan het kolven bent, wordt de tepel in de tunnel getrokken. Let op; tijdens het kolven zwelt de tepel enigszins op. Het is de bedoeling dat er zich nog wat vrije ruimte rond de tepel bevindt.

  • De tepel moet vrij op- en neer kunnen gaan in de tunnel.
  • Het tepelhof moet in het schild blijven en niet de tunnel ingaan.

Gebruik een meetlint en meet de doorsnede van de tepel. Meet je tepelhof niet mee. Tel bij het gemeten aantal millimeter 2 à 3mm op = maat borstschild.

Neem de maat van de tepel vóór het kolven en niet tijdens; wanneer je een verkeerde maat schild zou gebruiken en daarna de maat neemt dan krijg je een vertekend beeld.

Hier lees je meer hoe je de maat van een borstschild opmeet.

 

Let op: Bovenstaande afbeelding geldt alleen voor harde borstschilden en niet voor 3D-silicone borstschilden of gehoekte borstschilden. Bij een 3D, silicone schild en een gehoekt Pumpin'Pal schild is het juist de bedoeling dat tepel en tepelhof het schild aansluiten.

 

Klik hier voor voorbeelden van (niet) passende borstschilden

 

Pagina 1 van 2
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »