Glazen babyflessen

Glazen babyflessen zijn gegarandeerd vrij van BPA, andere hormoonverstoorders en vervuilers.

De zuigfles van glas is gemaakt uit boriumsilicaat en daardoor hittebestendig en heeft een lange levensduur.

Het voordeel van het bewaren van moedermelk in een glazen fles is dat de vetten uit moedermelk slecht blijven plakken aan de wand van de glazen moedermelkfles en daardoor de kwaliteit van moedermelk nog beter is.

 

Glazen babyflessen worden vaak gekozen om verschillende redenen, zoals veiligheids- en milieuoverwegingen.

 

  1. **Veiligheid**: Glazen babyflessen worden als veiliger beschouwd dan plastic flessen, omdat ze geen schadelijke chemicaliën bevatten zoals BPA (Bisfenol A) of ftalaten. Glazen flessen lekken geen chemicaliën en microplastics.

 

  1. **Duurzaamheid**: Glazen babyflessen zijn duurzaam en gaan lang mee. Vergeleken met plastic flessen krassen ze minder zodat je veel minder kans hebt op bacteriën die zich in kleine krasjes of versleten plekken nestelen.

 

  1. **Hittebestendigheid**: Glazen borosilicaat zuigflessen zijn bestand tegen hoge temperaturen, waardoor ze veilig zijn voor gebruik in vaatwassers, flessenwarmers en sterilisatoren zonder het risico van kromtrekken of het vrijkomen van schadelijke chemicaliën.

 

  1. **Milieu-impact**: Glas is een recyclebaar materiaal; het gebruik van glazen flessen vermindert de impact op het milieu in vergelijking met plastic flessen voor kortdurend gebruik. Zelfs als een glazen fles kapot gaat, kan deze worden gerecycled, terwijl plastic flessen bijdragen aan plastic afval als ze niet op de juiste manier worden weggegooid.

 

Let op: glazen flessen zijn een stuk zwaarder dan plastic en zijn niet erg geschikt om handsfree in de kolven. Buiten dat zijn ze gevoeliger voor breuk dan plastic waardoor ze mogelijk niet voor alle situaties geschikt zijn. Het komt uiteindelijk neer op persoonlijke voorkeur en prioriteiten bij de keuze tussen glazen en plastic babyflessen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »