Nieuwtjes op het gebied van Borstvoeding en Kolf

Elastische Tepels

Elastische Tepels

Wat zijn elastische tepels en moet je daar iets aan doen?
Het is normaal dat de tepels van borstvoedende (of kolvende) moeders kunnen uitrekken. De baby moet de tepel immers aan kunnen happen en richting het verhemelte trekken om een zuigreflex op te wekken.
Sommige vrouwen hebben tepels die zich flink uitrekken tijdens het kolven; zo ver dat kolven pijnlijk is of dat ze weinig melk kunnen afkolven.

Elvie vs Youha The INs review

Elvie vs Youha The INs review

Een draadloze, draagbare én handsfree borstkolf? De Elvie en Youha The INs review.

In een tijd waarin we connected zijn met de hele wereld, zelfrijdende auto’s hebben en met UVC licht hele ruimtes kunnen desinfecteren is het toch gek dat de meeste borstkolven vrouwonvriendelijk zijn. Om moedermelk te kunnen afkolven moet je vaak allerlei constructies verzinnen om discreet te zijn, tegelijkertijd afleiding te zoeken en het hele proces ook nog eens stressloos laten verlopen omdat het anders niet in je tijdsschema past. Uiteraard willen we allemaal baby aan de borst voeden maar soms zit er dat gewoon niet in.

Borstvoedingsschelpen: Pijnlijke of kapotte tepels - Tip uit Grootmoeders tijd?

  • Geplaatst op
  • Door Chella Verhoeven LK ibclc
  • 0
Borstvoedingsschelpen: Pijnlijke of kapotte tepels - Tip uit Grootmoeders tijd?

Borst Schelpen (uit de zee zoals de kleine Zeemeermin draagt en niet de plastic of silicone variant) zijn een oud huismiddel uit o.a. Noorwegen en de Faeröer bij pijnlijke tepels variërend van kloofjes tot blaartjes.

Iedereen kent ‘Oma weet raad’ maar zijn sommige ouderwetse huismiddeltjes wel wetenschappelijk te onderbouwen? MoM&e zocht voor je uit of het gebruik van een 'borstvoedingsschelp' een fabel of wetenschappelijk te verklaren is.

Medela Freestyle Flex kolf review

  • Geplaatst op
  • Door Chella Verhoeven LK ibclc
  • 0
Medela Freestyle Flex kolf review

Met de introductie van de nieuwe Medela Freestyle Flex kolf wordt het weer een heel stuk makkelijker voor moeders om moedermelk te kolven voor hun baby wanneer ze niet aan de borst kunnen voeden. De Medela Freestyle Flex borstkolf is handzaam, makkelijk in gebruik, moderner in uitvoering, te koppelen aan de MyMedela App en de Flex kolfset genereert meer melk dan de oude Medela kolfset.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »