Nieuwtjes op het gebied van Borstvoeding en Kolf

Elastische Tepels

Elastische Tepels

Wat zijn elastische tepels en moet je daar iets aan doen?
Het is normaal dat de tepels van borstvoedende (of kolvende) moeders kunnen uitrekken. De baby moet de tepel immers aan kunnen happen en richting het verhemelte trekken om een zuigreflex op te wekken.
Sommige vrouwen hebben tepels die zich flink uitrekken tijdens het kolven; zo ver dat kolven pijnlijk is of dat ze weinig melk kunnen afkolven.

Borstvoedingsschelpen: Pijnlijke of kapotte tepels - Tip uit Grootmoeders tijd?

  • Geplaatst op
  • Door Chella Verhoeven LK ibclc
  • 0
Borstvoedingsschelpen: Pijnlijke of kapotte tepels - Tip uit Grootmoeders tijd?

Borst Schelpen (uit de zee zoals de kleine Zeemeermin draagt en niet de plastic of silicone variant) zijn een oud huismiddel uit o.a. Noorwegen en de Faeröer bij pijnlijke tepels variërend van kloofjes tot blaartjes.

Iedereen kent ‘Oma weet raad’ maar zijn sommige ouderwetse huismiddeltjes wel wetenschappelijk te onderbouwen? MoM&e zocht voor je uit of het gebruik van een 'borstvoedingsschelp' een fabel of wetenschappelijk te verklaren is.

Real Bubee ervaring

  • Geplaatst op
  • Door Chella Verhoeven LK ibclc
  • 0
Real Bubee ervaring

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: de maat en pasvorm van de kolfschilden maken of breken een ‘goede’ borstkolf. De motor is vaak veel minder belangrijk. En… in veel gevallen is het zelfs mogelijk om een ander merk kolfset op je motor te plaatsen zodat de kolfset precies op de borst past en doet wat je van m verwacht. Vandaag een Real Bubee ervaring.

Medela PersonalFit Flex borstschild review

Medela PersonalFit Flex borstschild review

Na 50 jaar is Medela tevoorschijn gekomen met een onderzoek wat geresulteerd heeft in de productie van borstschilden die aansluiten op de ‘moderne’ borst. Wat een ‘moderne’ borst ook mag zijn. Borsten en tepels zijn er nu eenmaal in verschillende vormen en maten. Vraag maar aan je vriendje, je man of zelfs je oude vader…

Wij testten Medela personalFit Flex borstschilden uit.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »