Hulpmiddel & Bijvoeden

 

Borstvoeding geven aan een baby met speciale behoeften en/of problemen bij het aanleggen kan unieke uitdagingen met zich meebrengen, maar er zijn verschillende strategieën en hulpmiddelen die het voeden aan de borst kunnen helpen vergemakkelijken of alternatieven bieden als directe borstvoeding niet haalbaar is.

Deze hulpmiddelen zijn ontwikkeld om de borstvoedingservaring te optimaliseren, waarbij problemen worden aangepakt die uiteenlopen van problemen bij het aanleggen tot regulering van de melktoevoer.

 

Tepelhoedjes kunnen helpen bij aanlegproblemen, doordat ze de baby een groter oppervlak bieden om aan te zuigen, het zuigreflex stimuleren én pijnlijke tepels bescherming bieden. Ze moeten echter worden gebruikt onder begeleiding van een lactatiekundige, omdat langdurig gebruik soms de melkproductie kan beïnvloeden.

Met bijvoeding-hulps-sets kun je afgekolfde moedermelk of flesvoeding ààn de borst aanbieden aan baby; terwijl baby bijvoeding krijgt aan de borst, stimuleert die door het zuigen de borst om moedermelk aan te maken. Dit kan met name nuttig zijn voor baby's die moeite hebben met het effectief overbrengen van melk.

 

Het is essentieel om nauw samen te werken met beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, waaronder kraamzorg, lactatiekundigen en specialisten op het gebied van neonatale zorg, om een ​​persoonlijk borstvoedingsplan te ontwikkelen dat voldoet aan de specifieke behoeften van zowel jou als de baby.

Pagina 1 van 2
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »