Borstvoeding Alcohol Teststrips

Beschikbaarheid: Op voorraad (164)

Borstvoeding en Alcohol drinken? De Moedermelk alcoholtest geeft je 99% zekerheid op de afwezigheid van alcohol in moedermelk tijdens de borstvoeding periode.

Alcohol gaat over in de moedermelk. Dat betekent niet dat een moeder die borstvoeding geeft nooit een glaasje kan drinken. Het duurt gemiddeld 3 uur voor een alcoholconsumptie niet meer in de moedermelk aantoonbaar is. Hoe snel alcohol door je lichaam wordt afgebroken is o.a. afhankelijk van je lichaamsbouw, stofwisselingssnelheid en de aanwezigheid van voedsel in de maag. Door rekening te houden met het moment van alcoholconsumptie en tijdstip van voeden is een alcoholisch drankje op zijn tijd geen bezwaar tijdens de borstvoedingsperiode. Sommige moeders vinden het echter geen prettig idee dat hun kindje mogelijk aan alcohol blootgesteld wordt. Een optie kan zijn om dan helemaal geen alcohol te drinken, maar er is sinds kort ook een andere mogelijkheid: het testen van je moedermelk op alcohol.

 

De Moedermelk - Alcohol strip is een eenvoudig en betrouwbaar thuis te gebruiken test, om de aanwezigheid van alcohol in de moedermelk op te sporen. Ze detecteert de aanwezigheid van alcohol vanaf 0,13 promille (13,1 mg/dL) of hoger in de moedermelk. Met de Moedermelk - Alcohol test voor kunnen moeders in 2 minuten zien of haar moedermelk alcohol bevat of niet. Simpelweg een teststrip verzadigen met moedermelk en na twee minuten is het resultaat zichtbaar. Enige kleurverandering op de teststrip na 2 minuten geeft aan of er alcohol aanwezig is vanaf 0,13 promille (13,1 mg/dL) of meer.

Om voor optimale resultaten te zorgen, lees je de testresultaten exact na 2 minuten na het verzadigen van de teststrips met moedermelk. Het lezen van de testresultaten voor of na de twee minuten kan leiden tot een onjuist resultaat. Uit een klinisch wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de nauwkeurigheid van de Moedermelk - Alcohol test 99% is. Strips zijn een consumentenproduct en niet bestemd om te worden gebruikt bij de preventie, diagnose of behandeling van alcohol-intoxicatie of vergiftiging of een andere medisch-gerelateerde aandoeningen bij vrouwen of zogende baby's.

Lees hier meer over Alcohol en Borstvoeding / Moedermelk 

 

Inhoud verpakking:

  • 5 of 10 meetstrips
  • Handleiding Nederlands

 

hoe lang duurt het voordat alcohol uit je moedermelk is?

| Klazina 17-10-2022 03:13

Toen ik op deze site deze alcohol strips tegen kwam dacht ik, laat ik ze eens proberen.
Ik hou namelijk wel van een drankje bij een gezellige avond, weten wanneer je melk goed is voor je kindje is dan wel fijn. Anders gebruik ik gewoon de 3 uur regel.

Om te proberen en uit nieuwsgierigheid heb ik deze testers gebruikt. Maar ik weet wel dat ik ze niet vertrouw. Na een avondje goed uitgaan, wist ik dat mijn melk echt niet gedronken kon worden, bij thuiskomst gelijk gekolft en getest. Ik had zeker 6 biertjes gedronken, maar de kleur kwam niet verder dam maat 1. Dit klopt niet denk ik zo.

Dit is dus 5x gebeurt en er zat zeker verschil in de hoeveelheid alcohol die ik genuttigd had. Maar de staafjes verkleurde helaas niet alleen die ene avond met veel biertjes.

1 sterren op basis van 1 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »