Gentiaan Violet tinctuur

€16,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Gentiaan Violet tinctuur 1% in water voor moeder en baby. 

Ter ondersteuning bij spruw of candida overgroei.

 

Inhoud 10 ml.

Gebruiksaanwijzing bijgesloten.

Ingrediënten: 99% water, 1% gentiaan violet tinctuur opgelost in max. 0,5 ml alcohol.

Niet voor inwendig gebruik.

Gentiaan Violet 1% in water is ongeopend houdbaar tot uiterlijk 6 maanden na de verpakkingsdatum (zie etiket).

 

Let op: Gentiaan Violet is een antischimmelmiddel is dat door artsen wordt voorgeschreven bij de behandeling van schimmelinfecties van huid en/of slijmvliezen. Bron: Apotheek.nl

Gentiaan Violet FNA (werkzame stof methylrosaniline) die de apotheek levert, bevat een dusdanig hoog percentage alcohol dat dit het mondje van je baby en je tepels beschadigt en uitdroogt. 

 

Wat is spruw?

Spruw is een schimmelinfectie.

Bij een candida infectie kan je in de mond van baby witte plekjes zien. Meestal zitten die tegen de wangen, op de tong en het gehemelte.

De witte plekjes lijken op melkaanslag. Bij een spruw infectie zijn deze plekjes niet weg te poetsen met een gaasje. 

Sommige babies hebben ronde, ronde, ontvelde plekjes in de mond of een parelmoerachtige glans op de lippen.

Baby kan door de spruw pijn ervaren. Sommige babies hebben geen pijn maar wel flink jeuk in de mond. 

Door de pijn of jeuk wil baby vaak wel drinken aan de borst maar laat die los en happen dan weer terug aan omdat ze toch honger hebben. Een baby met spruw zal vaak onrustig drinkgedrag vertonen. Het is lastig voor baby vacuüm aan de borst te houden als die pijn of jeuk in de mond heeft. Je baby kan 'klak'-geluiden maken als die aan de borst probeert te drinken.

Baby kan niet alleen spruw in de mond hebben maar ook op de billen; we noemen dat 'luieruitslag'.

 

Moeders die spruw hebben aan de tepels, voelen meestal een branderig en/of stekend gevoel. Het branderige, stekende pijnlijke gevoel blijft ook na de borstvoeding. Je kunt ook flink jeuk ervaren. Tepels kunnen rood zien, witte plekjes vertonen, schilferig zijn en soms parelmoerachtig of glimmerig zijn.

 

Sommige hulpverleners beweren dat zowel moeder als baby beiden klachten moeten hebben ten gevolge van een candida infectie. 

Ondanks het feit dat spruw erg besmettelijk is, leert de ervaring dat men niet allebei symptomen hoeft te hebben. Baby kan spruw klachten hebben en moeder niet, moeder kan spruw klachten hebben en baby niet maar ze kunnen ook allebei tegelijkertijd klachten hebben.

| Gabie 10-07-2022 21:08

Zeer doeltreffend ! Top product zonder bijwerkingen. Medicatie van de dokter ( nystatine en daktarin) deden niks en zorgde voor misselijkheid bij m’n dochtertje . Wel even doorgaan met Gentiaan, na 6 dagen kwam er resultaat. Je mag 7 dagen smeren in totaal.

| Gabie 10-07-2022 15:19

Gentiaan violet : werkt echt super ! Middelen zoals daktarin en nystatine maakte mijn dochter alleen maar ziek (misselijk) en hielp niet. Dit werkt super. Na ongeveer 6 dagen kwam het resultaat dus niet te snel opgeven.

5 sterren op basis van 2 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »