Bewaren moedermelk

Het heeft niet alleen vijf. Eeuwen, maar ook sprong in elektronische mobiele zetwerk, blijft in wezen ongewijzigd. Het was in het land release vellen met lorem Ipsum worden passage onlangs desktop publishing een software zoals Aldus vier PageMaker met inbegrip van versies.
 12,95 16,95
 44,50
 6,00

Uitverkoop

horigen-mommy-bag-3.png
Oorspronkelijke prijs was: € 65,00.Huidige prijs is: € 55,00.
 4,25 5,50

Bewaren moedermelk

Gekolfde moedermelk kan je het best bewaren in daarvoor bestemde materialen. Gebruik het liefst afsluitbare flesjes van glas of hard plastic zonder bisfenol A (BPA). Het voordeel van het bewaren van moedermelk in dezelfde fles als waarin het gekolfd is, is dat je deze fles ook kan gebruiken voor het verwarmen en daarna om te voeden. Besmetting met handbacteriën is op die manier minimaal.

Moedermelk bewaarmaterialen worden voor gebruik gereinigd in een vaatwasser of afgewassen met een warm sopje, grondig afgespoeld en te drogen gezet of eventueel gesteriliseerd. Vul de bakjes of flesjes niet helemaal tot aan de rand met moedermelk maar laat wat ruimte voor het uitzetten tijdens het invriezen.

Opslag van moedermelk in huishoudelijke plastic zakjes is minder veilig, omdat zakjes sneller lekken en sommige soorten plastic kunnen reageren met bestanddelen van de melk. Gebruik alleen stevige plastic zakjes die speciaal ontworpen zijn voor de opslag van moedermelk. Druk de lucht uit het zakje en laat wat ruimte voor het uitzetten van de melk tijdens het invriezen. Plaats de zakjes in een bakje achterin de koelkast of vriezer, omdat daar de temperatuur het laagst en het meest constant is.

Vers afgekolfde moedermelk kan toegevoegd worden aan een portie al gekoelde of ingevroren melk, mits het eerst 30-60 minuten in de koelkast is gekoeld én als de hoeveelheid die wordt toegevoegd niet groter is dan de reeds gekoelde of ingevroren melk.

Zorg dat je de melk die je bewaard ook een datum geeft. De oudste melk gebruik je als eerste.

Bron: LLL

Afgekolfde moedermelk bewaren: koelen & invriezen. Waar moet je aan denken?

  • Ga hygiënisch te werk.
  • Was je handen voor het kolven.
  • Gebruik schoon en gesteriliseerd kolfmateriaal en flesjes.
  • Koel de moedermelk zo snel als mogelijk.
  • Bewaar flesjes moedermelk altijd achter in de koelkast.
  • Vries de melk binnen 24 uur in.
  • Reserveer een aparte lade in de vriezer voor de moedermelk.
  • Geef elk zakje of flesje afgekolfde moedermelk een etiket met daarop de datum.
  • Bewaar de melk bij voorkeur in kleine porties van 50 – 120 cc; zo voorkom je dat je teveel melk hebt opgewarmd als je baby niet alles opdrinkt.
  • Vervoer de melk koel van werk naar huis en van huis naar crèche; bijvoorbeeld in een koeltasje met koelelementen.
  • Als moedermelk op een temperatuur van 0 – 5 °C wordt bewaard, kun je de dagopbrengst opsparen en alles bij elkaar in één fles mengen en in de koelkast bewaren, of invriezen.
  • Kolf / bewaar / vries en bewerk moedermelk het liefst in flessen zodat er geen besmetting van handbacterien kan plaatsvinden.
Winkelwagen0
Er zijn geen producten
Verder winkelen